Borduren en beletteren voor verenigingen en bedrijven

Borduurhuis JoLie borduurt met een moderne, computergestuurde borduurmachine. Deze machine heeft speciale, digitale bestanden nodig waarin alle borduurgegevens staan (voor elke kleur: de steeklengte, steeksoort, steekdichtheid)  Dit geldt ook voor beletteren met folies. 

Voordat we kunnen starten met borduren of beletteren moet iedere afbeelding of tekst omgezet worden naar het vereiste bestandsformaat. Om een logo of om een speciaal lettertype te borduren hebben we als uitgangspunt een digitaal bestand nodig. Geschikte bestanden zijn vooral  .eps   .ai  en .pdf bestanden. Bestanden als  .psd   .jpg  .bmp  .tiff  zijn, mits het grote bestanden zijn, zeker ook bruikbaar.

Tip: indien u zelf zo’n bestand niet heeft, is het meestal wel op te vragen bij de drukker van uw briefpapier of visitekaartje. Graag ook altijd een jpg afbeelding meesturen voor een eerste indruk en indien bekend ook opgeven welk lettertype gebruikt is. Probeer het aantal kleuren te beperken tot maximaal 8-10. Als u een bestand opslaat als .bmp is het aantal kleuren al enigszins beperkt.

Het door u aangeleverde bestand wordt omgezet naar een patroon. Vervolgens worden de kleuren borduurgaren bepaald. Zijn de pms kleurnummers bekend, geef die dan aan ons door. Als er geen kleurnummers bekend zijn gaan we aan de slag met een natuurgetrouwe afdruk van het logo en zoeken een zo goed mogelijk passend kleurpalet uit in ons assortiment borduurgaren (ruim 330! kleuren).

Een gereed patroon kan achteraf niet meer vergroot of verkleind worden. Daarom is het belangrijk op te geven hoe groot er eventueel geborduurd of beletterd moet worden.

Bij bijvoorbeeld geboortekaartjes wordt soms geen ttf lettertype gebruikt maar letters en cijfers die speciaal ontworpen zijn. Ook hier hebben we een oplossing voor: stuur ons een goede afbeelding van het kaartje en wij gaan het handmatig natekenen en digitaliseren. De kosten vallen mee, maar hangt ook af van het aantal letters-cijfers. Mail ons voor informatie

De borduurkosten en het beletteren zijn afhankelijk van het formaat, het aantal kleuren en de aantallen die je nodig hebt.